راهنما
دانستنی های آب و هوا
آموزش
 
تماس با ما
نام :
تلفن :
ایمیــل :
پیغام :
صفحه اصلی / اخبار / نابودی منابع آب زیرزمینی ، تهدید پنهان برای نسل آینده

نابودی منابع آب زیرزمینی ، تهدید پنهان برای نسل آینده

نابود شدن منابع آبی زیرزمینی دور از چشم انسان رخ می دهد و می تواند بر نحوه زندگی و تولید غذای ما تاثیر جدی بگذارد .
منابع آبی زیرزمینی از سفره های زیرزمینی شبیه اسفنج و لایه های پوشیده از شن خارج می شوند و آب آشامیدن جوامعی را تامین می کنند که اخیرا به دلیل خشکسالی و خشک شدن دریاچه ها و رودخانه ها با کمبود آب مواجه شده اند . با این حال خیلی از ما واقعا نمی دانیم که ادامه وابستگی به این منابع طبیعی پنهان در واقع نابودی ذخایر آبی را به همراه خواهد داشت که نیمی از نیازهای آبی ساکنان زمین را تامین می کنند .
خشکسالی اخیر در سراسر جهان میزان آب های سطحی دریاچه ، رودخانه و سدها را کاهش داده و در عوض وابستگی ما را به منابع آبی زیرزمینی افزایش داده و البته این منابع زیرزمینی ابدی و نامحدود نیستند . علاوه بر این ، بنابر اعلام << نشنال ژئو گرافیک >> ، منابع ابی زیرزمینی عمدتا قابل احیای مجدد نیستند و در صورت اتمام برای همیشه باید با آنها خداحافظی کرد .
نیاز به یادآوری نیست که در حال حاضر غرب آمریکا همانند سایر نقاط جهان از خشکسالی سه ساله رنج می برد ، به عنوان مثال رودخانه << کلرادو >> دچار خشکسالی جدی شده و به طرز وحشتناکی در حال از دست دادن ذخیره ابی خود است اما نگرانی اصلی از این مساله این است که رودخانه کلرادو آب مصرفی 40 میلیون نفر در هفت ایالت امریکا را تامین می کند ، کارشناسان همچنین برآورد می کنند که بیش از 75درصد از کمبود آب این رودخانه با استفاده از منابع آبی زیرزمینی جبران شده است .
یک کارشناس منابع آب در دانشگاه کالیفرنیا می گوید : واقعا نمی دانیم تا الان چقدر از منابع اب زیرزمینی استفاده شده و در نتیجه مشخص نیست چه زمانی با ته کشیدن این منابع روبرو شویم .
از آنجا که در حال حاضر در آمریکا هیچگونه قانون محدودیت مصرف آب های زیرزمینی وجود ندارد بنابراین ، قانون گذاران ایالتی قصد دارند چنین سیاست هایی را در این کشور اعمال کنند اما حتی در صورت تصویب این قانون تا سال 2020 میلادی طول می کشد که قانون جدید به طور کامل پیاده شود و محدودیت های کامل در مصرف سفره های زیرزمینی نیز تا سال 2040 میلادی طول می کشد .


تاريخ ثبت خبر : ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
منبع : مهندسي آب